22 Temmuz 2016 Cuma

Eğlenceli Japon Dizileri Tavsiyeleri


Bugün sizlere, "dorama dünyasına girmek, Japon kültürünü görmek, eğlenceli, lighthearted bir şeyler izlemek istiyorum, romantizm açığım var ayna nöronlarımın empatisi kaşındı" diyorsanız, çok sevdiğim japon dizilerinden tavsiyeler vereceğim:

PERFECT GIRL EVOLUTION: Manga uyarlaması bu dizi, manyak teyzesi tarafından tutulmuş 4 adet yakışıklı üniversite öğrencisi tarafından hanım hanımcık bir kıza dönüştürülmek istenen, korku filmi hayranı, kompleksli gotik kızçe Sunakochan'ın hikayesi. Dizide en hoşuma giden kısım, herkesin en sonunda Sunako'yu olduğu gibi kabul edip sevmesi, bir makeover gerçekleşmemesi oldu. Güzelleşip makyaj/estetik sonrası yakışıklı erkeği kapan kız hikayeleri yerine, gayet olduğu gibi haliyle de sevilip değer gören bir karakterin olduğu bu dizi, sadece favori Japon dizim değil, favori dizim de aynı zamanda.


FROM 5 TO 9: Yine bir manga uyarlaması, yine bir kahkaha bombası. Dünyadaki tek kusuru boyunun birazcık kısa olması olan Yamapi, ilk görüşte aşık olduğu kızı stalker gibi takip eden bir budist rahip rolünde. Kızdan etkilendikçe budist öğretilerini açıp okuyan, buz gibi soğuk suyun altına giren, ne olursa olsun aşkından vazgeçmeyen erkek karakterimiz, sevdiği kızı kaybetmemek için yaptığı puştlukları da itiraf edebilen bir yapıda. Mangasındaki kadın karakteri hiç sevmesem de, live action uyarlaması gerçekten mangadan daha iyi olmuş. En iyi japon dizilerinde ilk ona girer. 


PLEASE LOVE THE USELESS ME: Kendisinden yaşça küçük sevgilisine para yedirmelere doyamayan, 30 yaşında, işsiz, parasız kadın kahramanımız, bir gün sokakta açlıktan kedi maması yerken, eski işyerindeki doğal düşmanı olan üst yöneticisi/patronu tarafından basılır. Haline acıyıp yeni açtığı kafesinde iş, borç ve kalacak yer verdiği faydasız kadın karakterimiz, gerçekten faydasızlıkta çığır açıyor ara ara. Second lead sendromunun dibine vurulduğu bu dizide, beni en çok çeken şeyler: tabii ki dünyanın en tatlı sarmanının bu dizide olması, gumiho gibi et de et diye deliren bir baş kadın kahraman olması ve dünyanın en iğrenç ipli donunun başrol olması sadfghfgdfs don önemli hanımlar beyler. Dona dikkat.

OURAN HIGH SCHOOL HOST CLUB: Mangasını ayrı, animesini ayrı, dizisini ayrı seviyorum. Zeki, cool ve fakir esas kızımızın, burslu girdiği zengin bebeleriyle dolu özel okulda, bir kulübe ait hayvan pahalı vazoyu kırıp esas erkeklerimiz tarafından erkek zannedilmesi ile başlayan hikaye, inanılmaz komik. Diğer gender bender Asya dizilerinden farkı, daha ilk bölümden herkesin her şeyi anlaması. Dolayısıyla kimseyi "lan kız olduğu nasıl anlaşılmaz" diye aptal yerine koymuyor. Üstelik dünyanın en uncool esas oğlanı var. Esas kızın travesti babası, aşırı mantıklı halleri, ikizlerin tatlılığı inanılmaz. live action, anime kadar yarmıyor. Animesini şiddetle tavsiye ederim. Ancak dizisi de devam filmi de yeterince komik. 



DEAR SISTER: Bu dizi, diğerleri gibi komik değil. Dram yönü ağır basıyor. Evlilik arifesindeki ablasının evini basan hamile ve asi esas karakter, zaman zaman sinir bozuculukta çığır açıyor. Ama abla kardeş ilişkisi görmek isteyen, friendzone'dan nasıl çıkılır, Meriçlikte tavan neresidir görmek isteyenlere tavsiye ederim. Dizide en sevdiğim şey, sonunda bana göre mantıklı ve doğru olan tercihi yapmış olması. Onun da ne olduğunu yazarsam çok büyük spoilera girer. 



ZENKAI GIRL: Sinirbozuculukta çığır açan, çocuk sevmeyen, zengin bir avukat olma hayalleriyle girdiği çok uluslu hukuk şirketinde, kendisini patronun veledine dadılık ederken bulan esas kızımızın, anaokulunda karşılaştığı bekar bir ev babasına aşık olmasının hikayesi. Esas çocuğa çok acıyacaksınız. Yazık adama. Komik mi, komik. 



PRIDE: En sevdiğim Japon dizilerinden biri ve aslında en gerçekçi olanlarından da biri. Spor ağırlıklı bir dizi olan Pride'da, ıssız adam sendromlu esas oğlanımız, kızın aşkına/sadakatine aşık oluyor. Mutlu sonla bitmeseydi ekranı kıracaktım. Yukarıda bahsettiğim dizilere nazaran biraz daha dark bir havası olan bu dizi, kesinlikle komedi değil. İki güleriz diye açacaksanız açmayın yani. Bir de Queen seviyorsanız, izleyin.



Yeni başlayacaklara, ağır dramlara, gözü yaşlı mutsuz sonlara alerjisi olanlara, Asya dizilerindeki aşırı salak kadın karakterlerden gına gelmişlere, gülmek, eğlenmek isteyenlere naçizane tavsiyelerim bunlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder