16 Ağustos 2016 Salı

Yeni Bir Manga Live Action Buldum Çokzel!

Bu aralar izlemeye dizi bulmakta sıkıntı çekiyorum. Hem yaz mevsimi olması nedeniyle ekranlarda hoş diziler olmuyor, hem olimpiyatlar yüzünden bazı dizilerin bölümleri yayınlanmayabiliyor. Bu dizi yokluğunda keşfettiğim çok şirin bir Japon dizisinden bahsedeceğim sizlere: Happy Marriage.
Başrollerimizde, daha önce burada bahsedip tavsiye ettiğim “Please Love The Useless Me” dizisindeki esas oğlanımız var. Ki kendisi daha önce Tayvan dizisi Just You’da da second lead’di.  Esas kızımız ise yine burada tavsiye ettiğim “Ouran High School Host Club” dizisinde yardımcı rollerden birindeydi.
Aslında konusuyla benzer pek çok Kore ve Japon dizisi izledik. Fakir, gırtlağa kadar borç içinde ama çalışkan kızımız, beş para etmez babasının tefecilerden aldığı borcu ödemek için kendisini paralarcasına çalışmakta, gündüzleri bir elektronik mağazasında satış elemanı olarak çalışırken, akşamları gece kulüplerinde hosteslik yapmaktadır. Gece kulübü hostesliği de ne derseniz, Japon usulü konsomatrislik işte. Derken günlerden bir gün, gece kulübünde bir müşteri kızımıza sarkıntılık ederken, kahraman bir şövalye gelip onu kurtarır. Esas oğlanımız, bu işi para için yapıyorsan al sana para, bırak böyle işleri nutuğu çekip kızımızı aşağılayınca, suratına suyu yer tabi.

Dünyanın en saçma evlenme teklifi nasıl yapılır görmek mi istiyorsunuz, o halde Happy Marriage’i izleyin. Bu kadar da öküzlük olmaz arkadaşım. Benimle evlen diye yalvarmayacağım sonuçta bu işten karlı çıkan sensin ne demek? He ama teklif ettiği yüzüğü görünce insan bi şey olmuyor değil. Birdenbire ortaya çıkıp benimle evlenirsen tüm borçlarını öderim diyen bir adam. Amerika’da okumuş, şirket sahibi, daha büyük bir holdingin varisi. Esas kızımız kalkıp da bir “Neden?” diye sormuyor. Ama onun aklının başına gelmesini beklemeden sebebini öğreniyoruz. Beyefendimizin de çıkarı var. Öyle ilk görüşte aşık olduğu için değil.

Diğer dizilerden farkı nerede dersek, cevabım işlerin hızlı ilerlemesi olur. Bir Japon dizisi ortalama 10-12 bölüm olup bir bölümü de yaklaşık 45 dakika sürer. Bu dizimizin bölümleri 35 dk. Toplamda kaç bölüm olacağını ben de tam bilmiyorum. Ancak bir öpücük görmek için minimum 8 bölüm beklememiz gereken Kore dizilerinin aksine, bu iki şekerliğimiz daha 4. Bölümde işi pişiriyorlar. Şu an internette 7. Bölüme kadar İngilizce alt yazısı mevcut. 8. Bölüm henüz yayınlanmadı. Ben de 5. Bölüme kadar izledim. Ancak gözümü kırpmadan tavsiye ediyorum. En az Please Love The Useless Me kadar başarılı olacağına eminim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder