31 Ağustos 2016 Çarşamba

Yeni Bir Çin Dizisi Keşfettim Süper

Bugün sizlere Love O2O’dan bahsedeceğim. Evet bir Çin dizisi.
love o2o ile ilgili görsel sonucu
Normalde Mainland China dizileri sevmem. Neden çünkü inanılmaz irrite edici bir dublajı olur. Bölüm sayıları fazla olduğu için hikaye inanılmaz süner. Çekilemeyecek kadar dramatikleşir. Çok sevdiğim Çin dizileri yok mu, elbette var. Ancak genelde iyi bir konuyu alıp bok ederek bırakırlar. Öyle çok heyecanla takip ettiğim bir elin parmaklarını geçmez.
Love O2O işte bu iyilerden biri. Başrol oyuncusu erkek inanılmaz yakışıklı. Hafiften Korelileri andırıyor. Başrol kız inanılmaz güzel. Üstelik online oyunlarla ilgili! Daha önce izleyip sevdiğim, ama yine sonunun pek güzel bağlanamadığını düşündüğüm ShanShan Comes To Eat’in yazarının romanından uyarlanmış. Klasik “possesive male lead”in allahı var burda. Esas oğlanımız, annesi babası öğretim üyesi olan, bilgisayar mühendisliğinde okuyan bir öğrencidir. Dahi olduğunu söylemeye gerek var mı bilmem?
love o2o ile ilgili görsel sonucu

 Daha genç yaşında kendisine şirket kurmuş, oyun geliştirmeye başlamış üniversiteden yurt arkadaşlarıyla. Yani klasik zengin çocuğu değil, henüz gelecek vaad eden biri. Ancak tüm o cheabol karakter özelliklerini kendisinde barındırıyor. A Chinese Ghost Story diye bir online role play oyunu oynuyor. Bir gün bir internet kafede, bu oyunu oynayan esas kızımızı görür. Onun oyunu oynayışına hayran olarak kullanıcı adını öğrenip oyunda takibe alır.
Bu role play oyununda, karakterler birbirleriyle partnerlik kurmak için evlenirler. Esas oğlan da direkt kızımıza yanaşır ve online olarak evlenirler. Birlikte güzel bir oyun partnerliği oluşturur, turnuvalar kazanırlar. Esas oğlanımızın oyunu severek oynayan yurt arkadaşlarıyla, yine online olarak tanışır. Esas oğlanımız kızı daha yakından tanımak için bilgisayarını hackler ve ders programını öğrenir. Babasının dersini aldığını görünce, normalde hiç gitmemesine rağmen derse gidip kızın yanına oturur. Hep etrafında dolaşır, kıza yazanlara piçlik yapar falan.
love o2o ile ilgili görsel sonucu
En sonunda, bir turnuvanın final maçı olduğu gün, esas oğlanımız trafik kazası geçirir. Dolayısıyla online olamaz. Esas kız bu duruma çok üzülür. Çünkü artık bir daha görüşmeyeceklerini düşünmektedir. Derken esas oğlanın arkadaşları online olup durumu açıklar. Tam bunun üzerine, oyun için hazırladıkları videonun telifiyle ilgili bir telefon gelir esas kıza. Kız bunu konuşmak istediğinde, artık zamanın geldiğini düşünen esas oğlanımız buluşma teklif eder. Kız daha ne olduğunu anlamadan “çıkmaya” başlamışlardır bile.
love o2o ile ilgili görsel sonucu
Dediğim gibi ben bu “demanding possesive male lead” olayını çok seviyorum. Bu dizide de son derece sevimli bir şekilde ilerliyor bu. Main Couple’ımızın kimyası inanılmaz tutmuş. Çok tatlılar. Bu tip dizilerde hep second lead sendromu yaşarken, burada hiç öyle bir şey olmuyor. Henüz 12. Bölümdeyim, toplam 30 bölüm var ve pazartesiden cumartesiye, günde 2 bölüm yayınlanıyor. Dramafever’dan takip ediyorum. Her gece 1 gibi, Amerikan doğu saatine göre akşam altıda bölümleri paylaşıyorlar.

Online oyunları ucundan kıyısından severek oynamış, değişik bir şeyler isteyen kişiler Love O2O’yu çok sevecek. 

1 yorum:

  1. Hocam sen nerelerdesin ya yeni keşfettim ama keşke önerilerinin devamı olsaydı dedim

    YanıtlaSil